Søk i denne bloggen

Oversikt

SOLSIKKEGALAKSEN
En blogg om hvordan det er å leve med sykdommen Bekhterevs.


Mine andre blogger:

Ønskebrønnen
Hvis du er ute etter min norske Disney-blogg, følg med på Ønskebrønnen.
Der finner du informasjon om/guider til disneyparkene og annet Disney-, underholdning- og parkrelatert stoff.

#Denbloggen
Her blogger jeg alle tanker, om alt fra politikk til forskning til ren undring. Et utløp for det som ikke passer inn andre steder.

mandag 5. november 2012

Livet og kjøleskapstrøbbel

En liten oppdatering:
1) Jeg har fått jobb! Halleluja!
2) Jeg bruker fortsatt lang tid på å sette sprøyter selv om jeg har brukt Enbrel i over et år nå. Får bare leve med akkurat den pysegreia der. ;-)
3) Medisinkjøleskapet streika, så flere av Enbrelsprøytene var romtemperert i nesten et døgn! Jeg fikk jo litt hetta, men: i følge Pfizers egne sider kan sprøyter med et visst varenummer oppbevares ublandet i temperaturer opp til 25° C i opp til tre uker før det må kasseres. Takk og lov... når du veit sprøytene koster nærmere 1500 kroner stykket.
Hva annet? Hmm jo! Har begynt å trene igjen... Men kiloene sitter tregt asså. Noe må gjøres.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Du jeg lurte på om det var vanskelig for deg å få Enbrel på resept..må man ha gått lenge på Ibux og Voltaren før man i det hele tatt får lov å prøve?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marte! Det er en slags "opptrappingsplan" ja, fordi biologiske legemidler er svært dyre. Hvis du har fått påvist en revmatisk sykdom, og blitt henvist til revmatolog, så vil denne spesialisten vite hva veien for deg vil være. Ibux og Voltaren er smertestillende, og sistnevnte er også betennelsesdempende - men de er ikke alltid tilstrekkelige for å holde sykdom i sjakk. Det vanligste i dag er å gå på cellegift slik som Metotreksat for å holde betennelsene nede.

   Enbrel, og lignende biologiske legemidler, må spesialforeskrives av revmatologen din, og da først etter en nøye vurdering av om det vil være en gunstig medisin for deg. :-)

   Lykke til!

   Slett