Søk i denne bloggen

Oversikt

SOLSIKKEGALAKSEN
En blogg om hvordan det er å leve med sykdommen Bekhterevs.


Mine andre blogger:

Ønskebrønnen
Hvis du er ute etter min norske Disney-blogg, følg med på Ønskebrønnen.
Der finner du informasjon om/guider til disneyparkene og annet Disney-, underholdning- og parkrelatert stoff.

#Denbloggen
Her blogger jeg alle tanker, om alt fra politikk til forskning til ren undring. Et utløp for det som ikke passer inn andre steder.

søndag 11. mars 2012

Hva som er lov og ikke lov på jobbintervju

Ja ja ja, jeg skriver ikke så ofte for tida, men det er fordi jeg er så sabla opptatt! ;D

Vel - jeg kom over denne artikkelen som Adecco-bloggen "Gratis påfyll" oppdaterer. Et spørsmål som har bekymret meg, er lovligheten av å bedrifters anledning til å finne ut av helsetilstanden til sine nye ansatte. Det viser seg at det faktisk ikke bare er ulovlig - det er ulovlig selv om du gir ditt samtykke! 

Får jeg sitere:

"Et annet forhold er helseopplysninger. Arbeidsmiljøloven setter forbud mot å spørre om eller på annen måte innhente informasjon som kan bidra til å kartlegge arbeidssøkeres nåværende og mulige fremtidige helsetilstand. Selv om du synes det er greit og uproblematisk kan ikke den som intervjuer deg fortsette å spørre om dette. Samtykke er nemlig ikke nok. De kan bare innhente helseopplysninger som helt klart er nødvendig for å utføre arbeidsoppgavene som tilhører stillingen."

<3 Norge <3

Da er det bare å ønske alle en herlig kommende uke (jeg skal skrive masteroppgave, søke på jobber, flytte fra Hønefoss til Oslo, fortsette å drifte Kunnandi +++)

-J-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar