Søk i denne bloggen

Oversikt

SOLSIKKEGALAKSEN
En blogg om hvordan det er å leve med sykdommen Bekhterevs.


Mine andre blogger:

Ønskebrønnen
Hvis du er ute etter min norske Disney-blogg, følg med på Ønskebrønnen.
Der finner du informasjon om/guider til disneyparkene og annet Disney-, underholdning- og parkrelatert stoff.

#Denbloggen
Her blogger jeg alle tanker, om alt fra politikk til forskning til ren undring. Et utløp for det som ikke passer inn andre steder.

onsdag 21. mars 2012

Denne forskningsrapporten (forskning.no) lenket Norsk Revmatikerforbund til i dag. Den viser at folk med Bekhterevs har en forhøyet dødelighet på 60 %. Ah, slike oppløftende nyheter på en onsdag. Det det også står, som kanskje er noe å legge merke til, er at folk som bruker NSAIDs (ikkesteroid antiinflammatorisk middel, liksom Paracet, Ibux, Voltaren) har en tendens til å ha lavere dødelighet i denne utsatte gruppen. Så legemidler kan se ut til å forlenge livet... Uansett hvor "skumle" legemidler som Methotrexate (metotreksat) og Enbrel kan virke, kan de faktisk i visse tilfelle tenkes å være livsforlengende. God resten av uka! -J-

1 kommentar:

  1. Denne undersøkelsen tar utgangspunkt i et behandlingsregime og medisiner som i praksis er blitt revolusjonert etter 2000. Biologiske medisiner og tidlig, agressiv behandling vil nok senke dødlighetstallene betydlig. Du blir nok en gammel og morsom mann, Jonas!

    SvarSlett