Søk i denne bloggen

Oversikt

SOLSIKKEGALAKSEN
En blogg om hvordan det er å leve med sykdommen Bekhterevs.


Mine andre blogger:

Ønskebrønnen
Hvis du er ute etter min norske Disney-blogg, følg med på Ønskebrønnen.
Der finner du informasjon om/guider til disneyparkene og annet Disney-, underholdning- og parkrelatert stoff.

#Denbloggen
Her blogger jeg alle tanker, om alt fra politikk til forskning til ren undring. Et utløp for det som ikke passer inn andre steder.

tirsdag 30. august 2011

Enbrels virkninger etter 4 injeksjoner

Jeg tenkte jeg måtte dele hvordan det føles nå etter fire injeksjoner, hvilket vil si to ukers forbruk.

Den første sprøyten var det revmatologen som satte på meg.

Den andre sprøyten satte jeg sammen selv under påsyn av sykepleier, og injiserte selv.

Den tredje satte jeg sammen hjemme mens ei venninne hadde kommet innom - vi drakk litt øl fordi vi skulle på fest. I min iver etter å bli ferdig glemte jeg helt å klemme huden når jeg satte den, men det ser ikke ut til å ha gjort noe for resultatet.

Den fjerde satte jeg i dag. Jeg merket at jeg nesten måtte komme litt "i stemning for det" og satte på musikk (av alle ting; Shania Twain). Å sette sammen sprøyten er vel egentlig litt mer som en svært komplisert form for kontaktlinsebyggesett (hygiene og presishet er viktig!), og der jeg stopper opp er strengt tatt når jeg skal sette nåla inn. Begynte å skjelve på hånda, og måtte nesten skjerpe meg litt før jeg stakk den inn. Det gjør ikke vondt i det hele tatt. Det har kommet litt blod hver gang, men mindre enn om man skulle tilfeldigvis ta en kvise. Jeg skal understreke at det hele er svært udramatisk. Man skulle nesten tatt et glass vin ved siden av, slik at det føltes ut som noe hyggelig man kunne sett fram til. :p

Hva som har vært dramatisk har vært at kjøleskapet her på studentboligen min har vært for varmt en stund... Nå står det på "full guffe" og da er temperaturen akkurat passe... Så jeg bestilte meg likegjerne et lite, 50-liters kjøleskap kun til medisinene. Tør ikke ta noen sjanser.

Selve injiseringene er også ganske udramatiske. Altså, det gjør ikke vondt å sprøyte væsken inn. Jeg mistenker at det er 1) fordi det er så lite væske (1 ml) og 2) fordi det er såpass langt under huden, hvor det er svært få til ingen nerver.

Det er dessverre litt smerter igjen, men disse er minimale i forhold til tidligere. Ryggen er dessverre ikke blitt like raskt bra som alle de andre mindre leddene. Her tror jeg man må ta tiden til hjelp for å si om det har noen virkning eller ikke.

Har tenkt å lage en aldri så liten video av utførelsen og injiseringen når jeg husker det og har anledning. :-)

God natt!

-J-

1 kommentar:

 1. Hallo Jonas :)

  Dette går jo bra ser jeg :)

  Nu er det jo videre sykdomsutvikling som stoppes med biologisk.. de skadene som allerede er oppstått ( slik som evt. i ryggen din) blir jo ikke borte, men biologisk skal hindre t sykdommen er aktiv.

  Ville bare nevne at hvis du er lik meg, så er det eneste som vil hjelpe på smerter i ryggen er trening.. og når du blir bedere i føtter og ellers i kroppen nå er det lettere og trene :)

  Jeg har satt sammen noen øvelser som hjelper på min rygg ( jeg tatt litt fra hver fysio/manuell terapeut som jeg har vært hos ) Noen små tøy og bøy øvelsen som jeg MÅ gjøre hver dag.,, Dette holder min rygg såpass myk at jeg får til å trene styrke osv. uten for mye smerter...

  Hmmm.. snakka meg litt bort her nå.. skulle bare innom egentlig og hilse på :)

  SvarSlett